Wereldwinkel Hoegaarden
Gemeenteplaats Hoegaarden
Herent
Eerlijke volkskeuken
Eerlijke volkskeuken in het Gemeentehuis op 8 oktober 2016 naar aan leiding van de week van de Fairtrade

Onze werking

Welkom

Oxfam-Wereldwinkels is méér dan een geheel van winkels. Het is ook een dynamische beweging van ongeveer 7500 vrijwilligers. Via educatie en actie proberen we het bewustzijn van het publiek te vergroten over de wanverhoudingen in de wereldhandel.

 

Cookies

 

 

fotovrijwilligerMeewerken?

Oxfam is een vrijwilligersorganisatie die van aanpakken weet. Wij willen niet alleen eerlijke producten verkopen maar ook onze boodschap over brengen aan zoveel mogelijk mensen, want ons verhaal is nog lang niet uitverteld!

Heb je zin om mee te werken in de wereldwinkel? Wij zoeken regelmatig nieuwe vrijwilligers voor allerhande taken, er zit vast ook iets bij voor jou!

Er wordt begeleiding en opleiding voorzien en een basis verzekering afgesloten voor ieder medewerker. Actief meewerken in de geest van onze missie is een voorwaarde.

Fairtrade

  • Werken aan rechtvaardige handelsregels op lokaal, nationaal en mondiaal niveau 
  • Een bijdrage tot een menswaardig inkomen voor achtergestelde producenten, vooral in het Zuiden
  • Zo rechtstreeks mogelijke aankoop met maximale transparantie 

Vorming

Oxfam Wereldwinkels heeft een ruim aanbod aan educatieve activiteiten voor jong en oud. Ontdek wat eerlijke handel precies inhoudt, het verhaal achter onze producten en hoe we proberen een verschil te maken voor de producenten uit het Zuiden. We werken met aangepaste methodieken voor kleuters, lager onderwijs, secundair onderwijs en voor volwassenen.

SCHOLEN

Wat kan je als school allemaal doen om het goede voorbeeld te geven? Oxfam-Wereldwinkel Brugge helpt je op de goeie weg: organiseer een klasbezoek, serveer eerlijke producten op school, voer mee actie, ... een overzicht en meer informatie vind je hier.

AANBOD VOOR VOLWASSENEN EN VERENIGINGEN

Ook voor volwassenen hebben we een educatief aanbod.

Speciaal voor verenigingen organiseren we proeverijen. Al proevend van een eerlijk product, onderzoeken we samen de criteria van eerlijke handel. We komen met onze proeverij op bezoek in jouw vereniging, of je kan het ook combineren met een bezoek aan de wereldwinkel. Ook een vorming zonder proevertjes kunnen wij u aanbieden. Om een vorming aan te vragen vul je dit formulier in.

Twee opties:

  • Chocoladeproeverij
  • Wijnproeverij